BosnianEnglishFinnishGermanSwedish

Whiteboard Animacija

Whiteboard Animacija

Whiteboard animacija (takođe poznat kao explainer video, videoscribe, speed-draw video ili sketch video) ima za cilj da prenese/objasni informacije/temu, i nastaje kombinovanjem animirane ilustracije sa VoiceOverom. Kao sredstvo za obrazovanje, Whiteboard animacije su korištene da se nauči jezik, zatim da se zaposleni u kompaniji edukuju o politici preduzeća, prezentuje novi softver ili proizvod potrošačima, ili se koriste kao rezime za obrazovne udžbenike.

Whiteboarding utiče na razvoj priče i suštine, formiranje iste u efikasni vizuelni whiteboard, i veštine neophodne kako bi ta priča zaživela. Ugledni whiteboardovi izgledaju kao da su nastali spontano, a ilustracije jednostavno, ali su u stvari proizvid temeljnog i proračunatog procesa.

Traditional live whiteboard paneli su jednostavni i kreirani klasično, na papiru. Ilustracije mogu biti kreirane unaprijed i koriste se kao stikeri u toku prezentacije, prateći naratora u realnom vremenu. Drugi način je da se koriste samo kao osnovna ideja, a da ilustrator crta na tabli ili papiru na licu mjesta. Osnovni alat je crni marker za ilustrovanje linearnog crteža. Ponekad se mogu dodati jedna ili dvije boje. U prosjeku se formira 1 panel (15-20 ilustracija) za 2 dana.

whiteboard animacija
whiteboard animacija

Digital whiteboard ilustracije su kreiraju ili kao panel u jednom AI fajlu, ili se može svaki kadar ilustrovati posebno. Linija je nešto čistija i to utiče na publiku da se više fokusira na samu priču. Ove ilustracije se koriste za formiranje animacije u VideoScribeu i dalje editovanje u Adobe After Effectsu. Fajlovi moraju biti prilagođeni kako bi se dalja animacija odradila neometano. U prosjeku ih se može ilustrovati oko 8-12 dnevno. VirtualDizajnStudio nudi usluge kompletne izrade whiteboard animacije, od pisanja scenarija do završne animacije, ili dijela procesa izrade.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram