Često Postavljana Pitanja

1Kada će moja web stranica biti vidljiva na Google?
Za svaki sajt napravimo mapu sajta i sve stranice koje napravimo prijavimo na najpoznatije pretraživače (Google, Yahoo, Bing). Da bi se Vaša web stranica pojavila u rezultatima pretraživanja, mora proći određeni kraći ili duži period, ali mi svakoj novoj stranici dajemo “vjetar u leđa” (Google webmasters i sl.), kako bi ubrzali indeksiranje u pretraživačima.
2Zašto ne mogu da nađem svoju stranicu na Google?
Sve nove stranice se izvjestan period nalaze na “provjeri” kod Google-a tj. u tzv. sandbox-u. Na brže indeksiranje utiče veliki broj faktora (objavljeni sadržaji, linkovi, prvi vizuelni dojam stranice, povjerenje posjetilaca …).
3Da li mogu preko Vas registrovati domenu?
Da, naravno. Preko nas možete registrovati sve vrste domena. Domenu registrujemo na Vaše ime tako da ste Vi isključivi vlasnik i imate punu kontrolu nad vlasništvom domene.
4Da li izradu web stranice plaćam jednom ili više puta?
Izradu web stranice plaćate samo jednom. Plaćanjem obaveza izrade web stranice, Vi postaje vlasnik svoje web stranice i s njom možete postupati kako želite, bilo da mi vodimo kompletnu brigu oko stranice ili da želite da to neko drugi radi.
5Koje troškove imam na godišnjem nivou?
Na godišnjem nivou, kao vlasnik web stranice i domene, imate slijedeće troškove:
1. Obnova domene
2. Obnova hostinga
3. Paušalni troškovi održavanja u skladu sa odabranim paketom
6Da li ste Vi firma ili fizičko lice?
VirtualDizajnStudio je registrovano preduzeće.

VirtualDizajnStudio Zenica

Adresa: Štrosmajerova 125, 72000 Zenica
Mobitel: +387 (0) 62 300 151
Telefon: +387 (0) 62 241 016
e-mail: info@VirtualDizajn.com
ID Broj: 4320260010009
Transakcijski račun: 1995130047919367
IBAN: BA391995130047919367
SWIFT: ABSBBA 22
SPARKSEE BANK

7Koliko traje izrada web stranice?
Svaka web stranica ima svoje specifičnosti, ali možemo garantovati da izrada neće biti duža od 10 radnih dana. Nakon što nam dostavite ulazne materijale (tekstove, logo i sl.) u pravilu stranica bude gotova za 5 do, najkasnije, 10 dana.
8Da li Vas možemo angažovati kao vanjskog saradnika na našoj web stranici?
Vašim odabirom jednog od ponuđenih paketa ažuriranja, zaštite i ažuriranja, mi smo već angažovani za rad na vašoj web stranici za period od godinu dana. Vi nemate dodatnih troškova, a uvijek imate osobu koja se brine o Vašoj web stranici.
9Kako provjeravam email?
Za provjeru maila možete korisiti WEB MAIL servis (Horde, Squirrel mail, Round Cubes) ili napraviti postavke mail klijenta na vlastitom računaru. Adresa za provjeru emaila putem WEB MAIL servisa je adresa_stranice/WEBMAIL ili konkretno npr.
www.virtualdizajn.com/webmail
10Možemo li Vas kontaktirati u dane vikenda?
Da, naravno. Mi nastojimo svojim klijentima biti na usluzi i riješiti svaki, eventualni, problem sa web stranicom u što je moguće kraćem vremenskom roku.
11Moja stranica je hakovana. Šta da radim?
Ni jedna web stranica nije 100% sigurna i svaku stranicu je moguće oboriti. Mi sa svoje strane ulažemo maksimalne napore da se to ne desi, ali ako se ipak desi, a Vi to primjetite prije nas, odmah nas pozovite!
12Možete li preuzeti administriranje moje već postojeće stranice?
Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni uslugama osobe ili firme koja Vam administrira i ažurira web stranicu, obratite nam se i mi ćemo, potpuno besplatno, napraviti transfer domene i hostinga na naše servere.